Детска градина №15 „Слънце“

Учебна евакуация

9 май 2024

Практическо и реално преиграване на превантивен план за евакуация се проведе днес в Детска градина 15 "Слънце"- Хасково . Тренировъчните действия се проведоха съвместно с инспекторите от РС ПБЗН- Хасково, на които благодарим за полезната лекция и подробната, полезна информация, за безопасни поведения при опасност от пожар.

Срещата беше открита от г- жа Анна Йорданова, директор на детската градина и инспектор Иван Иванов. Те припомниха всички жизненоважни указания за адекватни действия при опасност. Малко по- късно, след задействане на противопожарна система и звуков сигнал, децата за секунди бяха евакуирани на безопасно място извън сградата.

Любезните пожарникари направиха демонстрация на гасене на огън. Обясниха на любопитните деца как да използват водната струя и пожарогасителите. Обучението премина успешно и всички участници надградиха своите познания за правилата на безопасно поведение. В гасенето на пожар се включиха и учители от детската градина, които си припомниха как се работи с противогаз.

Много хубави емоции, овации, усмивки и снимки имат всички за спомен от тази вълнуваща за децата среща. АЛБУМ