Детска градина №15 „Слънце“

Да се забавляваме и учим най-важните правила по БДП и през ваканцията

20 юни 2024

Уважаеми родители,
 Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е подготвила специално  илюстрована книжка за оцветяване - „Безопасност на пътя“. Тя е с образователно съдържание, подходяща както за най-малките в детските градини, така и за по-големите деца.Основната цел е да се превърне в помагало, служещо като урок по безопасност на движението. С интересни за оцветяване рисунки са пресъздадени разнообразни ситуации, в които децата могат да попаднат на пътя. По този начин, чрез разглеждане и оцветяване на картинките, най-малките участници в движението ще учат да играят далеч от пътя и никога да не изскачат на платното, да се оглеждат, когато пресичат, без значение дали е на пешеходна пътека, или светофар. Книжката са заложени и с други ситуации, които например безопасното управление на велосипеди и тротинетки далеч от движещите се превозни средства. Не на последно място се акцентира и върху поставянето на колани и сигурното и безопасно пътуване в детско столче.
От Агенцията се надяват, че с помощта на учителите и родителите децата ще научат чрез преживяване, по интересен и увлекателен за тях начин правилата за безопасно, пътно движение.
Ние, учителите, ще предложим на децата в детската градина през летните месеци да оцветяват картинки от книжката. Тези, които ще са във ваканция могат в домашни условия да се забавляват и учат на посочения линк.

https://www.sars.gov.bg/obuchenie/