Детска градина №15 „Слънце“

АКЦИЯ "ЖЪЛТИ СТОТИНКИ"

21 мар 2019

ДЕЦА, РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ ОТ ДГ №15 "СЛЪНЦЕ" ПОДКРЕПЯТ КАМПАНИЯТА

Кампанията се провежда вече дванадесета година, като всяка година се избира град-столица на акцията. За 2019 година е избрано Детско отделение в „МБАЛ - Хасково", което се нуждае от закупуване на медицинска апаратура и други консумативи.

Пункт за събиране на средства ще има в ДГ №15 "Слънце"

Надсловът „Деца помагат на деца" е същината на акцията - стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като  събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското - чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.

Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година достигнаха 62 876,09 лв. С тях бе закупена апаратура за клиниката по неонатология към УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора и за Клиниката по Детска хирургия.

Акцията „Жълти стотинки" - Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на Госпожа Бернадет Ширак - „Pieces jaunes" и се координира от Сдружение „Съзидание 2012".