Детска градина №15 „Слънце“

7 АПРИЛ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО

7 апр 2022

7-ми април е Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник.
Празникът се чества на тази дата, тъй като през 1948г. в Женева е създадена Световната здравна организация (WHO).
Отбелязването на празника започна с посещение на децата от втора възрастова група в медицинския кабинет на детската градина и запознаване с работата на медицинската сестра и специфичното оборудване в него.
По - късно на гости на децата от трета и четвърта възрастови групи бяха студенти от Тракийски университет Стара Загора,  Медицински колеж - Хасково.
Те разказаха на малчуганите за професията медицинска сестра и акушерка, както и за отговорната работа на лекарите. Обяснеха на децата колко е важна профилактиката.
Малчуганите изненадаха бъдещите медицински специалисти със своите познония за здравословно храненеи начин на живот, както и с познаване на правилата за правилно измиване на ръце и поддържане на лична хигиена.
С голямо желание децата се включиха в игрите за оказване на помощ при ожулено коляно или ръка. Студентите изненадаха децата с макет на бебе, което има реално тегло и ръст на новородено и е част от учебните макети в колежа. Момичета и момчета се впуснаха в предизвикателството да сменят памперс.
Деца, учители и родители бяха поканени да посетят колежа и да разгледат учебната база, която отговаря на всички съвременни изисквания.
Директорът на детската градина госпожа Йорданова благодари на гостите за посещението им. Студентите получиха подаруци от децата - рисунки и цветя изработени от тях.
Децата от всички групи оцветиха картинки свързани с професиите на здравните работници и направиха изложби с тях. В края на деня ще ги отнесът у дома, за да споделят празничното настроение със своето семейство.АЛБУМ

Публикация в Хасково Нет

Публикация Хасково Инфо