Детска градина №15 „Слънце“

"Походът на книгите" - 2023 г.

6 апр 2023

В неделя, 2 април, когато по цял свят празнуват Международния ден на детската книга, бе даден старт на „Походът на книгите“ 2023 г.

Каузата на тази инициатива е повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност на подрастващите. 
Дванадесетото издание на „Походът на книгите“ е част от стратегията на Асоциация „Българска книга“ #КаузаГРАМОТНОСТ, чиято цел е да информира обществеността за ефекта на четенето при децата, да стимулира четенето като дейност, развиваща мисленето и културата.
„Походът на книгите“ се организира от Асоциация „Българска книга“, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Българската библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, издателства и книжарници от цялата страна. През 2023 г. инициативата  се реализира под патронажа на вицепрезидента на г-жа Илияна Йотова.
Кампанията стартира всяка година на 2 април – Международен ден на детската книга и рожден ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена.
„Походът на книгите“ продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право.

За пореден път и ДГ №15 "Слънце" се включва в инициативата, като през периода ще се проведат множество събития с деца и родители, които да насърчат интереса към четенето и функционалната грамотност на децата.

АЛБУМ II A