Детска градина №15 „Слънце“

ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ

5 апр 2022

XI-то издание на националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“ през 2022 г.  стартира на 2-ри април - Международният ден на детската книга и ще приключи на 23-ти април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право. Той е инициатива на  Асоциация „Българска книга“ , като нейната кауза е  повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите. 
В рамките на кампанията „Походът на книгите“ тази година ще се проведат поредица от интересни събития в цялата страна:

  • "Маратон на четенето" е национална инициатива от 2 до 21 април 2022 г. , която ще се проведе в библиотеките и читалищата в цялата страна под формата на поредица от срещи, четения, премиери, драматизации, конкурси и др., за да се утвърдят отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността на живо или онлайн в дигитална среда. 
  • Връчване на годишната нацоналната награда „Бисерче вълшебно“ на фондация „Детска книга“ - за любима новопубликувана детска книга, избрана след гласуване от жури на възраст между 5 и 16 г.
  • „Известни българи четат на децата“ - в инициативата на АБК тази година участват журналисти и политици, които ще се срещнат с деца от училища и детски градини, за да ги насърчат с примера си да четат книги.

Децата, учителите и родителите от Детска градина 15 "Сльнце" се включват за поредна година в кампанията "Походът на книгите". 

На 04.04.2022 година, малчуганите от 'четвърта Б възрастова група посетиха детски отдел на Регионалната библиотека "Христо Смирненски", гр. Хасково и се включиха в "Маратон на четенето".
Там те се потопиха в чудния свят на приказките, като им бе прочетена приказката „Зог” от Джулия Доналдсън.

Децата от четвърта А възрастова група ще посетят библиотеката на 08.04.2022 година.

Благодарим за поканата на Регионална библиотека " Христо Смирненски"- Хасково!

В детската градина ще се поведат и редица инициативи в рамките на "Походът на книгата".Албум

 

 

 

Прикачени файлове

Приложени файлове: